Contact:
021.413.08.75
0371.395.468
contact@calinfarm.ro
Prima pagina
Produse noi
Promotii
Dictionar medical
Ajutor
Card de fidelitate
Despre noi
CATEGORII
» Medicamente
Antidiabetice
Anticonceptionale
Elaborari
» Copii
» Cosmetice
» Vitamine si suplimenti nutritivi
» Ceaiuri
» Aparatura medicala
» Teste de sarcina si ovulatie
» Parafarmaceutice
» Ingrijire personala
» Alte produse
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
LINK-URI UTILE
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
CASMB
C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.
Ministerul Sanatatii - Lista pret medicamente
Fares
Vremea
CONTACT
Adresa:
Str. Drumul Taberei nr. 124
Complex Comercial A 16
Bucuresti, Sector 6

Telefon/Fax:
021.413.08.75
0371.395.468

Email:
contact@calinfarm.ro

Ceclodyne 250mg/5ml pulb.susp. x 60ml
Click aici pentru a vedea
mai multe fotografii

Fotografia prezentata are caracter informativ
Ceclodyne 250mg/5ml pulb.susp. x 60ml
D.C.I.:  CEFACLORUM
Producator:  LEK PharmaTech
STOC:  indisponibil

Informatii suplimentare la telefon:
021.413.08.75

D.c.i.: cefaclorum

Compozitie:
Ceclodyne 250- pulbere suspendabila pentru prepararea a 60 ml suspensie orala, continand 3 g cefaclor anhidru sub forma de monohidrat si excipienti pana la 30 g. O lingurită dozatoare (5 ml suspensie) contine 250 mg cefaclor anhidru sub forma de monohidrat. Suspensia reconstituita are gust dulce aromat de vanilie, caramel.

Indicatii:
Infectii acute si cronice ale cailor respiratorii inferioare,infectii ale cailor respiratorii superioare, inclusiv faringita si tonsilita; otita medie; infectii acute si cronice ale tractului urinar; infectii ale tesutului cutanat si subcutanat;

Contraindicatii:
La bolnavii cu alergie la cefalosporine, precautii la administrare pentru bolnavii cu fenomene alergice la peniciline, inregistrandu-se cazuri de soc anafilactic dupa administrarea ambelor clase de antibiotice.

Administrare:
Adulti: 250 mg la fiecare 8 ore; in cazuri mai severe dozele se pot dubla, doza maxima fiind 4 g/zi. Copii: 20-40 mg/kg corp/24 ore fractionat la 8 ore, fara a depasi 1 g/zi la copiii sub 6 ani.

Efecte adverse:
In general cefaclorul este bine tolerat. Manifestari alergice (1,5% din cazuri) sub forma de eruptii moniliforme, urticarie, prurit. Rar au fost raportate reactii de hipersensibilitate grave: sindromul Stevens - Johnson, epidermoliza necrotica toxica (mai putin de 1 din 200 de bolnavi), soc anafilactic. Reactii asemanatoare bolii serului: eritem polimorf, eruptii eritematoase insotite de artralgie, cu sau fara febra. Un număr de aprox. 2,5% din pacienti au acuzat tulburari gastro-intestinale. Ca si in cazul altor cefalosporine s-a semnalat rar hepatita tranzitorie si icter colestatic si foarte rar nefrita interstitiala reversibila. Alergie partial incrucisata cu penicilinele. Manifestari alergice apar rar (1,5% din cazuri) sub forma de urticarie, prurit.

Interactiuni:
Administrat concomitent cu warfarina poate creste efectul anticoagulant al acesteia. Probenecidul determina cresterea semnificativa a timpului de injumatatire.

Precautii:
Prudenta in cazul administrarii la pacientii cu fenomene de hipersensibilitate cunoscute la cefalosporine, peniciline sau alte medicamente. Se administreaza in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar. Se elimina in laptele matern.

Observatii:
Pentru a reface suspensia se adauga putină apa fiarta si racita in flacon, se agita pentru omogenizare si se completeaza cu apa fiarta si racita pana la semn. Se recomanda agitarea flaconului inainte de prelevarea fiecarei doze. Suspensia astfel refacuta este valabila 10 zile daca se pastreaza la frigider (2-8 grade C) la intuneric sau 7 zile la temperatura camerei (20+/-5 grade C) si lumina.
« Inapoi
Trimite aceasta
pagina unui prieten
Tipareste
aceasta pagina

Informatiile si imaginile prezentate mai sus sunt orientative, conforme cu cele puse la dispozitia calinfarm.ro de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii produselor si nu constituie obligatii contractuale. Preturile se pot modifica fara o notificare prealabila. Va multumim pentru intelegere.
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
PROMOTII
Designed by GT3 Custom SoftDesign