Contact:
021.413.08.75
0371.395.468
contact@calinfarm.ro
Prima pagina
Produse noi
Promotii
Dictionar medical
Ajutor
Card de fidelitate
Despre noi
CATEGORII
» Medicamente
Antidiabetice
Anticonceptionale
Elaborari
» Copii
» Cosmetice
» Vitamine si suplimenti nutritivi
» Ceaiuri
» Aparatura medicala
» Teste de sarcina si ovulatie
» Parafarmaceutice
» Ingrijire personala
» Alte produse
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
LINK-URI UTILE
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
CASMB
C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.
Ministerul Sanatatii - Lista pret medicamente
Fares
Vremea
CONTACT
Adresa:
Str. Drumul Taberei nr. 124
Complex Comercial A 16
Bucuresti, Sector 6

Telefon/Fax:
021.413.08.75
0371.395.468

Email:
contact@calinfarm.ro

Gentamicin KRKA 40mg x 10/1 ml
Click aici pentru a vedea
mai multe fotografii

Fotografia prezentata are caracter informativ
Gentamicin KRKA 40mg x 10/1 ml
D.C.I.:  GENTAMICINUM
Producator:  KRKA D.D. NOVO MESTO SLOVENIA
STOC:  in stoc

Informatii suplimentare la telefon:
021.413.08.75

D.c.i.:Gentamicinum
Compozitie: O fiolă (1 ml soluţie injectabila) contine sulfat de gentamicina 40 mg si excipienti: p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, edetat disodic, metabisulfit de sodiu, apa distilata pentru preparate injectabile.

Indicatii:
-septicemie sau alte infectii sistemice severe;
-infectii intraabdominale: peritonita, abcese, colangita (de regula, in asociere cu metronidazol sau clindamicina);
-infectii neonatale severe;
-infectii ale aparatului renal;
-infectii secundare arsurilor, leziunilor traumatice sau chirurgicale;
-tularemie;
-endocardita (de obicei in asociere cu un antibiotic beta-lactamic).

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la gentamicina sau la oricare dintre componentii produsului; miastenia gravis.

Administrare:
Se administreaza intramuscular sau intravenos, folosindu-se aceleaşi doze. Gentamicina poate fi injectata direct in vena sau administrat printr-un cateter intravenos. Timpul de injectare este de 2-3 minute. Atunci cand doza zilnica totala este administrata odata, timpul de injectare este de 15 minute.
Datorita efectului postantibiotic prelungit al gentamicinei, eficacitatea dozelor urmatoare, administrate in perioada in care efectul postantibiotic se mentine inca activ, este mica, deoarece in acest interval bacteriile sunt mai putin sensibile la gentamicina.
Pentru realizarea unei eficacitati terapeutice maxime este recomandata administrarea gentamicinei intr-o doza zilnica unica.
Administrarea gentamicinei intr-o doza zilnica unica nu se recomanda la pacientii cu imunodeficiente (neutropenie), cu insuficienta renala severa, cu endocardita sau in timpul sarcinii.

Reactii adverse:
Gentamicin are efect vestibulotoxic, ototoxic si nefrotoxic, de asemenea are efect inhibitor asupra transmiterii neuromusculare. Riscul de hipoacuzie şi al tulburarilor renale creste cu persistenta cronica a concentraţiei plasmatice de gentamicina > 2 ?g/ml.
Tulburarile acustice si vestibulare nu sunt frecvente dar sunt importante, deoarece, de regula sunt ireversibile, iar afectarea poate continua chiar si dupa intreruperea administrarii. Initial, pierderea auzului se manifesta prin diminuarea acuitatii pentru sunete inalte. Manifestarile clinice ale afectarii vestibulare includ greata, varsaturi, vertij, slabiciune si nistagmus.
Alte reactii adverse posibile includ reactii de hipersensibilitate, cresterea temperaturii corporale, eozinofilie, neutropenie, trombocitopenie, valori mici ale hemoglobinei, hipocalcemie, hipokaliemie, hipomagnezemie, cefalee, oboseala, parestezii, tulburari vizuale si extrasistole.

Interactiuni:
Administrarea intravenoasa de diuretice cu actiune intensa (furosemid, acid etacrinic) poate mari riscul de afectare renala, acustica si vestibulara.
Administrarea concomitenta cu blocante neuromusculare (succinilcolina si tubocurarina) poate duce la agravarea blocului neuromuscular si la paralizie respiratorie. Antidoturile sunt calciu si neostigmina.
iGentamicina nu trebuie utilizată ?n asociere cu alte medicamente neurotoxice si nefrotoxice, ?ndeosebi cu amikacina, tobramicina, vancomicina, cefaloridina, viomicina si polimixina B.
Administrarea concomitentă cu amfotericina B, ciclosporina, clindamicina, piperacilina, metoxifluran, foscarnet, substante de contrast intravenoase si cisplatina, creste riscul de afectare renala, acustica si vestibulara.

Precautii:
Cand este necesar un tratament prelungit sau cu doze mai mari, se recomanda monitorizarea functiilor renala, vestibulara si auditiva. La pacientii cu insuficienta renala severa si la cei varstnici (peste 65 de ani), doza va fi ajustata in concordanta cu functia renala. Sunt necesare precautii speciale atunci cand gentamicina este administrata pacientilor cu sindrom miastenic sau parkinsonism, deoarece se poate produce bloc neuromuscular. Acesta poate fi evitat prin reducerea vitezei de administrare intravenoasa.
In caz de interventii chirurgicale medicul anestezist trebuie informat ca pacientul este tratat cu gentamicina.Sarcina si alaptarea
In timpul sarcinii, Gentamicin trebuie administrat numai in situatii care pun viata in pericol si numai daca alt antibiotic nu poate fi utilizat.
Deoarece gentamicina se excreta in laptele matern, in timpul tratamentului se recomanda intreruperea alaptarii.
« Inapoi
Trimite aceasta
pagina unui prieten
Tipareste
aceasta pagina

Informatiile si imaginile prezentate mai sus sunt orientative, conforme cu cele puse la dispozitia calinfarm.ro de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii produselor si nu constituie obligatii contractuale. Preturile se pot modifica fara o notificare prealabila. Va multumim pentru intelegere.
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
PROMOTII
Omron Tensiometru electronic RS 2
detalii
Designed by GT3 Custom SoftDesign