Contact:
021.413.08.75
0371.395.468
contact@calinfarm.ro
Prima pagina
Produse noi
Promotii
Dictionar medical
Ajutor
Card de fidelitate
Despre noi
CATEGORII
» Medicamente
» Copii
» Cosmetice
» Vitamine si suplimenti nutritivi
Alevia
Sun Medic
Walmark
» Ceaiuri
» Aparatura medicala
» Teste de sarcina si ovulatie
» Parafarmaceutice
» Ingrijire personala
» Alte produse
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
LINK-URI UTILE
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
CASMB
C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.
Ministerul Sanatatii - Lista pret medicamente
Fares
Vremea
CONTACT
Adresa:
Str. Drumul Taberei nr. 124
Complex Comercial A 16
Bucuresti, Sector 6

Telefon/Fax:
021.413.08.75
0371.395.468

Email:
contact@calinfarm.ro

Vitamina E 100mg x 30cps.moi (Biofarm)
Fotografia prezentata are caracter informativ
Vitamina E 100mg x 30cps.moi (Biofarm)
Producator:  BIOFARM SA
STOC:  in stoc

Informatii suplimentare la telefon:
021.413.08.75

D.c.i.: Tocoferolum
Compozitie: O capsula moale contine acetat de dl-α-tocoferil (racemic) 100 mg si excipienti: continutul capsulei: ulei de soia; capsula: gelatina, anidrisorb 85%, glicerol 85%, etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu.

Proprietati: Vitamina E (acetat de di-alfa-tocoferol) este un element nutritiv esential. Vitamina E este un antioxidant biologic pentru o serie de elemente nutritive, metaboliti, vitamina A, hormoni si enzime. In acest sens, vitamina E mentine functionarea organitelor intracelulare, cum sunt mitocondriile si lizozomii si asigura stabilitatea si integritatea membranelor celulelor, inclusiv ale eritrocitelor. Vitamina E actioneaza si ca factor suplimentar in unele sisteme enzimatice si este implicata cu un rol functional in sistemele muscular, nervos si glandular, precum si in procesul de imbatranire. Dupa administrarea orala, vitamina E este absorbita din intestinul subtire, si apoi distribuita in toate tesuturile corpului. Este metabolizata in ficat, metabolitii fiind eliminati mai ales in urina.

Indicatii
Tratamentul carentei de vitamina E.
Ca tratament profilactic in afectiunile care necesita un aport suplimentar de vitamina E:
- sindrom de malabsorbtie asociat cu insuficienta pancreatica, fibroza chistica sau cu alte afectiuni;
- afectiuni ale tractului hepato-biliar (colestaza cronica, ciroza hepatica, atrezie biliara, icter de cauza obstructiva);
- tulburari digestive (boala celiaca, sprue tropical, enterite regionale);
- gastrectomie;
- abetalipoproteinemie;
- acantoza;
- necesitati crescute de vitamina E, precum: persoane care lucreaza in medii toxice si poluate, alte situatii ce duc la scaderea capacitatii de aparare a organismului.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la vitamina E, la oricare dintre excipientii produsului sau la uleiul de arahide.
Hipervitaminoza E.

Administrare:
Adulti: doza uzuala recomandata este de 100-300 mg acetat de α-tocoferil pe zi, administrata oral. La nevoie doza poate fi crescuta la 400 -500 mg pe zi. Doza trebuie individualizata, in functie de particularitatile fiecarui caz.
In cazul carentei de vitamina E asociata cu abetalipoproteinemie, doza zilnica recomandata este de 50-100 mg acetat de α-tocoferil/kg.
In cazul carentei de vitamina E asociata cu fibroza chistica, doza zilnica recomandata este de 100-200 mg acetat de α-tocoferil.
Necesitatile de vitamina E cresc odata cu cresterea in dieta a cantitatii de acizi grasi polinesaturati.

Efecte adverse:
Vitamina E, in general este bine tolerata.
Dozele mari de vitamina E (400-800 U) administrate timp indelungat, pot provoca tulburari gastrointestinale (dureri abdominale, greata, diaree), cefalee, tulburari de vedere, ameteli, hipertensiune arteriala. De asemenea, au fost raportate stare de oboseala si slabiciune musculara. Tratamentul prelungit cu doze mari de vitamina E (>800 U/zi) favorizeaza hemoragiile in special la pacientii cu hipoprotrombinemie prin deficit de vitamina K.
De asemenea, in cazul tratamentului prelungit cu doze mari de vitamina E au mai fost semnalate tulburari ale metabolismului hormonilor tiroidieni, cresterea concentratiei plasmatice a creatin kinazei, colesterolului, trigliceridelor, estrogenilor si androgenilor, tulburari de dinamica sexuala si ale functiei de reproducere (la barbati - azoospermie sau oligospermie; la femei involutia ovarelor, perturbari ale ciclului menstrual), precum si cresterea riscului tromboflebitelor sau trombembolismului la categoriile de pacienti cu risc. La aparitia reactiilor adverse consecutiv dozelor mari de vitamina E se impune intreruperea tratamentului..

Interactiuni:
Asocierea cu colestiramina, orlistat sau uleiuri minerale pot sa scada absorbtia vitaminei E.
Suplimentele minerale care contin concentratii mari de fier pot determina cresterea necesarului de vitamina E.
In cazul tratamentului concomitent cuanticoagulante cumarinice trebuie evitate dozele de peste 400 U vitamina E datorita riscului accidentelor hemoragice.
Vitamina E poate facilita absorbtia, depozitarea hepatica si utilizarea vitaminei A.
Administrarea unor doze mari de vitamina E poate determina diminuarea depozitelor de vitamina A. Vitamina E poate creste riscul aparitiei trombozei la pacientii care primesc estrogeni.
Precautii:
Aceasta forma farmaceutica nu este adecvata copiilor. Pentru aceasta categorie de pacienti se vor utiliza forme farmaceutice si concentratii adecvate varstei.
Hipoprotrombinemia datorata deficitului de vitamina K spontan sau consecutiv tratamentului cu derivati de indandiona sau cumarina poate fi agravata de administrarea unor doze mari de vitamina E (> 400U/zi). La pacientii predispusi la tromboza a fost raportata cresterea riscului aparitiei acesteia, in cazul administrarii vitaminei E.
Sarcina si alaptarea
Studii preclinice din literatura nu au evidentiat efecte teratogene, dar au evidentiat un efect fetotoxic de tip retard de crestere intra-uterina in cazul administrarii vitaminei E la animal.
Deoarece nu exista studii care sa evidentieze siguranta administrarii vitaminei E la gravide, nu este recomandata administrarea vitaminei E in doze mai mari decat necesarul zilnic, in timpul sarcinii.
Vitamina E se excreta in laptele matern. Deoarece nu sunt cunoscute efectele asupra sugarului, nu este recomandata administrarea vitaminei E in doze mai mari decat necesarul zilnic, in timpul alaptarii.
Vitamina E nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
« Inapoi
Trimite aceasta
pagina unui prieten
Tipareste
aceasta pagina

Informatiile si imaginile prezentate mai sus sunt orientative, conforme cu cele puse la dispozitia calinfarm.ro de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii produselor si nu constituie obligatii contractuale. Preturile se pot modifica fara o notificare prealabila. Va multumim pentru intelegere.
CAUTARE
  Cuvinte cheie:
  
  Pret intre:
   si
PROMOTII
Designed by GT3 Custom SoftDesign